Criza Covid-19 și criza demografică. „O nenorocire nu vine niciodată singură”

Valori Demografice

Vârsta medie a mamei la toate nașterile, ani. Rata totală de fertilitate număr mediu de copii născuți de o femeie pe parcursul vieții. Rata natalităţii a scăzut, ajungând în anul la 12,0 născuţi-vii la locuitori, faţă de 12,9 născuţi-vii la locuitori în anul Mai mult de jumătate din numărul copiilor născuţi-vii au fost băieţi 16,4 mii băieți și 15,6 mii feteraportul de masculinitate fiind de băieţi la fete. Vârsta medie a mamei la prima naștere în afost de 25,2 ani, în ușoară creștere față de 25,0 ani.

Rata totală de fertilitate în a înregistrat aceleași valori ca în anii precedenți - în medie 1,8 nașteri per femeie. Deși, rata totală de fertilitate în Republica Moldova este relativ înaltă, totuși, aceasta nu atinge nivelul de înlocuire a generațiilor de 2,1 copii născuți-vii de o femeie în perioada sa de vârstă reproductivă. Fenomenul mortalității constituie o componentă negativă a mișcării naturale a populației, influențând numărul populației și structura acesteia pe grupe de vârstă Tabelul 2. Tabelul 2. Principalii indicatori ai mortalității, pe sexe, în anii și Decedați 5persoane. Decedați în vârsta sub 1 an, persoane. Bolile aparatului circulator şi tumorile maligne au continuat, în anulsă dețină ponderile cele mai înalte valori demografice principalele cauze de deces, atât în cazul femeilor, cât şi valori demografice cazul bărbaţilor.

Pe de altă parte, populaţia Franței și mai ales a Suediei va creşte cu 2,6 și, respectiv, 3,4 milioane. Prognozele sugerează că în Germania nu vor exista schimbări semnificative, în timp ce Spania va avea cu 1,1 milioane de persoane mai puțin. Şi în Irlandase sugerează o creștere semnificativă a populației. Ordinea celor mai populate națiuni ale uniunii — Germania, Franța, Italia, Spania, Polonia — va rămâne însă neschimbată.

În termeni relativi, adică, analizând schimbarea în raport cu punctul de plecare și nu în valori absolute, principalele scăderi demografice ar trebui să se producă în câteva țări din Est, precum Letonia, Lituania, România, Bulgaria, Polonia. Pentru a se ajunge la aceste rezultate au fost făcute câteva ipoteze de bază, și anume că actualele tendințe demografice vor rămâne destul de similare şi în viitor. Acest lucru înseamnă în primul rând o creștere generală a vârstei mediane a populației, ca o consecință a creșterii speranței de viață. În următoarele opt decenii, subliniază Eurostat, vârsta medie a populației europene va crește probabil de la 43,7 în prezent la 48,8 ani. Demografii sugerează că factorul principal care va susține populația europeană, va fi imigrația. Pe de altă parte, dacă tendința actuală continuă, echilibrul natural — sau diferența dintre nașteri și decese — va schimba echilibrul în cealaltă direcție. Studiul Eurostat estimează că proporția copiilor va scădea, atât ca număr total, cât și ca procent din întreaga populație. De asemenea, va scădea şi numărul persoanelor cu vârstă de muncă, adică a celor cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani. Cu siguranță, această grupă de vârstă va reprezenta coloana vertebrală a uniunii și în viitorul previzibil, însă ponderea lor relativă va deveni cu siguranță mai mică, cu o reducere de 60,6 milioane de oameni între momentul actual și anul 2.

Câștigați bani în cripto.

Pe măsură ce va scădea numărul tinerilor, va creşte cel al vârstnicilor. În prezent, unul din cinci locuitori ai planetei are peste 65 de ani, dar la sfârșitul secolului, s-ar putea ajunge la aproape unul din trei. Ca urmare şi numărul persoanelor cu vârste de peste 80 de ani se va dubla, ajungând de la 26 de milioane, cât sunt în prezent, la 60,1 milioane în Una dintre cele mai importante consecințe ale acestei schimbări este dezechilibrul din ce în ce mai mare dintre persoanele potențial angajate și cele în vârstă, care au ieşit de pe piața muncii. În timp ce astăzi, de exemplu, pentru fiecare persoană în vârstă există trei persoane apte de muncăpână în acest raport va fi de două ori mai mic pentru fiecare. Cât de des vrei să fii anunțat: Alege: Zilnic Săptămânal.

Sunt de acord cu termenii acestui site. Următoarea imagine arată un exemplu de bloc de interogare tipic într-o interogare de segment de profil dinamic. Acesta evidențiază caracteristicile cheie ale proiectantului pe care le veți utiliza pentru a crea interogarea. Entitate : Puteți interoga orice entitate care este sincronizată cu serviciu detalii de marketing. Cu toate acestea, fiecare bloc de interogare trebuie să se termine cu entitatea Persoană de contact. De obicei, veți alege să începeți cu entitatea Persoană de contact și să rămâneți pur și simplu acolo eventual adăugând clauze care entitățile asociate interogărilordar puteți alege, de asemenea, să începeți cu o altă entitate și apoi să vă conectați la una sau mai multe relații pentru a încheia cu entitatea Persoană de contact ca ultima din blocul de interogare.

Entitate corelată : entitățile corelate leagă la entitatea curentă la o entitate corelată printr-un anumit câmp al uneia dintre cele două entități. Asta înseamnă că legăm conectarea la entitatea Contcare se referă înapoi la entitatea Contact —în acest caz, printr-un câmp de căutare pe entitatea numită Numele firmei. Această relație deschide un grup de clauze care va găsi unele conturi bazate pe criteriile imbricate sub această relație și apoi se referă înapoi la entitatea de bază persoană de contact prin găsirea tuturor contactelor care funcționează pentru companiile găsite contacte care se leagă de acele companii prin câmpul Numele firmei.

Dacă este necesar, aveți posibilitatea să imbricați entități corelate între ele pe măsură ce vă îndepărtați tot mai mult de entitatea de bază. Grup de clauze : grupurile de clauze sunt colecții de clauze logice rânduri care sunt combinate utilizând operatori SAU sau ȘI. Operatorul ȘI este mai exclusiv; găsește doar înregistrări care îndeplinesc toate criteriile tranzacționarea bitcoin ceva clauze din grup. Operatorul SAU este mai expansiv; găsește toate înregistrările care îndeplinesc oricare dintre criteriile pentru grup. Utilizați lista verticală din partea de sus a grupului de clauze pentru a selecta operatorul. Puteți imbrica grupuri de clauze unul în interiorul celuilalt. Sistemul rezolvă mai întâi grupurile cele mai profund imbricate și apoi continuă treptat în sus. Exemplul afișat aici va găsi conturi entitatea părinte care sunt fie în industria financiară sau contabilădar numai cele care au, de asemenea, o categorie de client preferat. Clauză unică rând : clauzele reprezintă blocurile de bază ale interogării. Fiecare pune o întrebare specifică despre o anumită valoare de câmp și găsește înregistrări care răspund la această întrebare. Fiecare rând începe prin numirea unui câmp din entitatea părinte, urmat de un operator cum ar fi egal, conține, începe cu sau se termină cuurmat de o valoare. Utilizați listele verticale și câmpurile furnizate pentru a defini câmpul, operatorul și valoarea pentru fiecare clauză nouă pe care o adăugați, după este necesar.

Exemplul arătat aici găsește contacte în cazul în care partea oraș a adresei lor este egală cu New York. Câmpurile calculate și cumul nu se pot utiliza pentru segmentare. Adăugare element : utilizați butoanele Adăugare pentru a adăuga un rând nou, un grup de clauze sau o entitate corelată la acea locație din structura interogării. Selectați butonul pentru a deschide o listă verticală, apoi selectați ce tip de element doriți să adăugați acolo Adăugare rândAdăugare grup sau Adăugare entitate corelată. În cele din urmă, configurați rândul criptocurrency pentru a investi?, grupul de clauze sau relație după este necesar utilizând listele verticale și câmpurile furnizate pentru elementul nou.

Adăugare bloc de interogare : utilizați acest buton pentru a adăuga un bloc nou la interogare. O diagramă Sankey este furnizată în partea de jos a paginii pentru a vă ajuta să vizualizați modul în care blocurile de interogare se combină și intră și ies între ele. Efectul este similar cu crearea unui segment compus, dar în acest caz combinați blocurile de interogare într-un singur segment, mai degrabă decât segmentele individuale existente. Explorați entitățile corelate : selectați acest buton pentru a deschide o diagramă care ilustrează modul în care diversele entități se raportează între ele în baza de date în special, modul în care acestea se raportează la entitatea de contact.

Acest lucru vă poate cate tranzac?ii intr-o zi in op?iuni binare să decideți să faceți uz de entități corelate în interogarea dvs. Selector vizualizare : Utilizați această listă verticală pentru a selecta vizualizarea preferată pentru proiectantul de interogări. Editor ecran complet : selectați acest buton pentru a deschide proiectantul segmentului în modul ecran complet, care oferă mai multă filtrare de imobiliare pentru vizualizarea și editarea interogării. Meniu de comandă : utilizați meniul de comandă Următoarele comenzi pot apărea aici în funcție de context :. Acest lucru vă permite să comutați între obținerea imaginii mari și vizualizarea detaliilor interogării individuale, care pot fi utile pentru interogări complexe. Suprapunerea combină două sau mai multe straturi tematice într-un singur strat tematic. Puteţi considera suprapunerea ca investit in optiuni binare asociere între o serie de hărţi şi creare unei singure hărţi care să conţină toate informaţiile din set, de exemplu: Ce parcele se află în lunca de de ani?

În este doar un alt mod de a spune pe. Ce drumuri se află în ce judeţe? Ce utilizare a terenului se află pe ce tip de sol? Ce puţuri există în baze militare abandonate? Sumarizare date Aceste instrumente calculează numărul total, lungimi, suprafeţe şi statistici descriptive de bază ale obiectelor spaţiale şi atributelor lor din suprafeţe sau din apropierea altor obiecte spaţiale. Însumare puncte Utilizând un strat tematic de obiecte spaţiale punct şi un strat tematic de obiecte spaţiale suprafaţă, acest instrument determină ce puncte se încadrează în fiecare suprafaţă şi calculează statistici despre toate punctele din fiecare suprafaţă.

Sumarizare în apropiere Găseşte obiecte spaţiale care se află pe o anumită rază faţă de obiecte spaţiale din stratul tematic de analiză. Sumarizare în interior Găseşte suprafeţe şi porţiuni de suprafeţe care se suprapun peste două straturi tematice şi calculează statistici referitoare la suprapunere. Îmbogăţirea datelor Aceste instrumente vă ajută să exploraţi caracterul suprafeţelor. Îmbogăţire strat tematic Preia informaţii despre persoane, locuri şi companii dintr-o anumită zonă sau de pe o rază spaţială sau în ore de condus faţă de o locaţie.

Găsire locaţii Aceste instrumente sunt utilizate pentru identifica suprafeţelor care respectă o serie de criterii diferite, specificate de dvs. Găsire locaţii existente Selectează obiecte spaţiale existente în suprafaţa dvs. Derivare locaţii noi Selectează obiecte spaţiale noi din suprafaţa dvs. Analiză modele Aceste instrumente vă ajută să identificaţi, să cuantificaţi şi să vizualizaţi modele spaţiale din datele dvs. Găsire puncte de interes Acest instrument creează o hartă care prezintă toate grupările spaţiale semnificative statistic, prezente în datele dvs. Explorare corelări Acest instrument este destinat examinării intensităţii relaţiilor dintre atributele numerice ale obiectelor dvs. Creare buffere Un buffer este o suprafaţă care acoperă o anumită distanţă faţă de un obiect spaţial punct, linie sau suprafaţă.

Creare suprafeţe pentru timpul de conducere O suprafaţă pentru timpul cele mai bune monede pentru a investi în criptomonede conducere este o suprafaţă la care se poate ajunge într-un interval specificat de timp de conducere sau aflate la o anumită distanţă de conducere. Găsire cele mai apropiate Măsoară costul deplasării între incidente şi facilităţi şi determină care sunt mai apropiate. Administrare date Aceste instrumente sunt utilizate atât pentru administrarea de zi cu zi a datelor geografice, cât şi pentru combinarea datelor înainte de analiză.