Bitcoin mining farm

Ce Este Mineritul Bitcoin?

Bitcoin mining este procesul prin care noi bitcoins sunt introduse în circulație. Este, de asemenea, modul în care rețeaua confirmă noi tranzacții și este o componentă critică a întreținerii și dezvoltării registrului blockchain. “Mineritul” se realizează folosind hardware sofisticat care rezolvă o problemă de matematică computațională extrem de complexă. Primul computer care găsește soluția la problemă primește următorul bloc de bitcoins și procesul începe din nou.

Exploatarea criptomonedelor este dureroasă, costisitoare și doar sporadic plină de satisfacții. Cu toate acestea, mineritul are un apel magnetic pentru mulți investitori care sunt interesați de criptomonede din cauza faptului că minerii primesc recompense pentru munca lor cu jetoane cripto. Acest lucru se poate datora faptului că tipurile antreprenoriale văd mineritul ca niște bănuți din cer, cum ar fi prospectorii de aur din California în 1849. Și dacă sunteți înclinat tehnologic, de ce să nu o faceți?

Recompensa bitcoin pe care o primesc minerii este un stimulent care îi motivează pe oameni să asiste în scopul principal al mineritului: să legitimeze și să monitorizeze tranzacțiile Bitcoin, asigurându-le validitatea. Deoarece mulți utilizatori din întreaga lume împărtășesc aceste responsabilități, Bitcoin este o Criptomonedă “descentralizată” sau una care nu se bazează pe nicio autoritate centrală, cum ar fi o bancă centrală sau un guvern, pentru a supraveghea reglementarea acesteia.
Cu toate acestea, înainte de a investi timpul și echipamentul, citiți acest explicator pentru a vedea dacă mineritul este cu adevărat pentru dvs.

De Ce Bitcoin Are Nevoie De Mineri

Blockchain “mining” este o metaforă pentru munca de calcul pe care nodurile din rețea o întreprind în speranța de a câștiga noi jetoane. În realitate, minerii sunt în esență plătiți pentru munca lor de auditori. Ei fac munca de verificare a legitimității tranzacțiilor Bitcoin. Această convenție este menită să mențină utilizatorii Bitcoin cinstiți și a fost concepută de fondatorul Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Prin verificarea tranzacțiilor, minerii ajută la prevenirea ” problemei dublei cheltuieli.”

Cheltuielile duble sunt un scenariu în care un proprietar de Bitcoin cheltuiește ilicit același bitcoin de două ori. Cu moneda fizică, aceasta nu este o problemă: când înmânezi cuiva o bancnotă de 20 USD pentru a cumpăra o sticlă de vodcă, nu o mai ai, așa că nu există niciun pericol să poți folosi aceeași bancnotă de 20 USD pentru a cumpăra bilete la loto alături. Deși numerar contrafăcut este posibil, nu este exact la fel ca literalmente petrece același dolar de două ori. Cu moneda digitală, totuși, după cum explică dicționarul Investopedia, “există riscul ca titularul să poată face o copie a jetonului digital și să o trimită unui comerciant sau unei alte părți, păstrând în același timp originalul.”

Să presupunem că ai avut o bancnotă legitimă de 20 de dolari și o contrafacere din aceeași 20 de dolari. Dacă ar fi să încercați să cheltuiți atât factura reală, cât și cea falsă, cineva care s-a deranjat să se uite la ambele numere de serie ale facturilor ar vedea că acestea erau același număr și, prin urmare, unul dintre ele trebuia să fie fals. Ceea ce face un miner blockchain este analog cu asta—verifică tranzacțiile pentru a se asigura că utilizatorii nu au încercat în mod nelegitim să cheltuiască același bitcoin de două ori. Aceasta nu este o analogie perfectă—vom explica mai detaliat mai jos.

De Ce A Mea Bitcoin?

Pe lângă căptușirea buzunarelor minerilor și susținerea ecosistemului Bitcoin, mineritul servește un alt scop vital: este singura modalitate de a lansa noi criptomonede în circulație. Cu alte cuvinte, minerii sunt practic “baterea” valută. De exemplu, din martie 2022, erau puțin sub 19 milioane de bitcoini în circulație, dintr-un total de 21 de milioane.

În afară de monedele bătute prin blocul genesis (primul bloc, pe care fondatorul Satoshi Nakamoto l-a creat), fiecare dintre aceste bitcoins a luat ființă din cauza minerilor. În absența minerilor, Bitcoin ca rețea ar exista în continuare și ar fi utilizabil, dar nu ar exista niciodată bitcoin suplimentar. Cu toate acestea, deoarece rata de bitcoin “minat” este redusă în timp, bitcoin-ul final nu va fi circulat decât în jurul anului 2140. Aceasta nu înseamnă că tranzacțiile vor înceta să fie verificate. Minerii vor continua să verifice tranzacțiile și vor fi plătite taxe pentru a face acest lucru pentru a păstra integritatea rețelei Bitcoin.

Pentru a câștiga bitcoins noi, trebuie să fii primul miner care ajunge la răspunsul corect sau cel mai apropiat răspuns la o problemă numerică. Acest proces este, de asemenea, cunoscut sub numele de dovada muncii (PoW). A începe mineritul înseamnă a începe să te angajezi în această activitate de dovadă a muncii pentru a găsi răspunsul la puzzle.

Nu este implicată nicio matematică sau calcul avansat. Este posibil să fi auzit că minerii rezolvă probleme matematice dificile—este adevărat, dar nu pentru că matematica în sine este grea. Ceea ce fac de fapt este să încerce să fie primul miner care a venit cu un număr hexazecimal de 64 de cifre (un “hash”) care este mai mic sau egal cu hash-ul țintă. Este practic presupuneri.

Deci, este o chestiune de Întâmplare, dar cu numărul total de presupuneri posibile pentru fiecare dintre aceste probleme numerotate în trilioane, este o muncă incredibil de dificilă. Iar numărul de soluții posibile (denumit nivelul de dificultate minieră) crește doar cu fiecare miner care se alătură rețelei miniere. Pentru a rezolva mai întâi o problemă, minerii au nevoie de multă putere de calcul. Pentru a extrage cu succes, trebuie să aveți o “rată de hash” ridicată, care se măsoară în termeni gigahashes pe secundă (GH/s) și terahashes pe secundă (TH/s).

În afară de răsplata pe termen scurt a bitcoinelor nou bătute, a fi miner de monede vă poate oferi, de asemenea, putere de “vot” atunci când sunt propuse modificări în Protocolul de rețea Bitcoin. Acesta este cunoscut sub numele de Bitcoin Improvement Protocol (bip). Cu alte cuvinte, minerii au un anumit grad de influență asupra procesului de luare a deciziilor pentru chestiuni precum bifurcația. Cu cât ai mai multă putere de hash, cu atât mai multe voturi trebuie să dai pentru astfel de inițiative.

Cât câștigă un Miner

Recompensele pentru mineritul Bitcoin sunt reduse la jumătate aproximativ la fiecare patru ani.

Când bitcoin a fost minat pentru prima dată în 2009, exploatarea unui bloc vă va câștiga 50 BTC. În 2012, aceasta a fost redusă la jumătate la 25 BTC. Până în 2016, aceasta a fost redusă din nou la jumătate la 12,5 BTC. Pe 11 mai 2020, recompensa s-a înjumătățit din nou la 6,25 BTC.

În martie 2022, prețul Bitcoin era de aproximativ 39.000 USD pe bitcoin, ceea ce înseamnă că ați fi câștigat 243.750 USD (6,25 x 39.000) pentru completarea unui bloc.

Nu este un stimulent rău pentru a rezolva această problemă complexă de hash detaliată mai sus, s-ar putea părea.

Pentru a urmări exact când vor avea loc aceste înjumătățiri, puteți consulta ceasul Bitcoin, care actualizează aceste informații în timp real. Interesant este că prețul de piață al Bitcoin a avut, de-a lungul istoriei sale, tendința de a corespunde îndeaproape reducerii noilor monede introduse în circulație. Această scădere a ratei inflației a crescut deficitul și, istoric, prețul a crescut odată cu aceasta.

Ce aveți nevoie pentru a mina Bitcoins

Deși indivizii au reușit să concureze pentru blocuri cu un computer personal obișnuit la domiciliu la începutul istoriei Bitcoin, acest lucru nu mai este cazul. Motivul pentru aceasta este că dificultatea mineritului Bitcoin se schimbă în timp.

Pentru a asigura funcționarea fără probleme a blockchain-ului și pentru a putea procesa și verifica tranzacțiile, rețeaua Bitcoin își propune să producă un bloc la fiecare 10 minute. Cu toate acestea, dacă există 1 milion de platforme miniere care concurează pentru a rezolva problema hash, probabil că vor ajunge la o soluție mai repede decât un scenariu în care 10 platforme miniere lucrează la aceeași problemă. Din acest motiv, Bitcoin este conceput pentru a evalua și ajusta dificultatea mineritului la fiecare 2.016 blocuri, sau aproximativ la fiecare două săptămâni.

Atunci când există mai multă putere de calcul care lucrează colectiv pentru a extrage bitcoins, nivelul de dificultate al mineritului crește pentru a menține producția de blocuri la o rată stabilă. Mai puțină putere de calcul înseamnă că nivelul de dificultate scade. La dimensiunea rețelei de astăzi, o exploatare a computerului personal pentru bitcoin nu va găsi aproape sigur nimic.

Hardware minier

Toate acestea înseamnă că, pentru a mina competitiv, minerii trebuie să investească acum în echipamente informatice puternice, cum ar fi o unitate de procesare grafică (GPU) sau, mai realist, un circuit integrat specific aplicației (ASIC). Acestea pot rula de la $500 în zeci de mii de dolari. Unii mineri—în special minerii Ethereum-cumpără plăci grafice individuale ca o modalitate ieftină de a repara împreună operațiunile miniere.

Astăzi, hardware-ul minier Bitcoin este alcătuit aproape în întregime din mașini ASIC, care, în acest caz, fac în mod specific un lucru și un singur lucru: al meu pentru bitcoins. ASIC-urile de astăzi sunt cu multe ordine de mărime mai puternice decât procesoarele sau GPU-urile și câștigă atât mai multă putere de hashing, cât și eficiență energetică la fiecare câteva luni, pe măsură ce noile cipuri sunt dezvoltate și implementate. Minerii de astăzi pot produce aproape 200 TH / s la doar 27,5 jouli pe terahash.

O analogie

Să zicem că le spun celor trei prieteni că mă gândesc la un număr între unu și 100, și scriu acel număr pe o bucată de hârtie și îl sigilez într-un plic. Prietenii mei nu trebuie să ghicească numărul exact; trebuie doar să fie prima persoană care să ghicească orice număr care este mai mic sau egal cu acesta. Și nu există nicio limită la câte presupuneri primesc.

Să zicem că mă gândesc la numărul 19. Dacă un prieten ghicește 21, ei pierd pentru că 21 > 19. Dacă prietenul B ghicește 16 și prietenul C ghicește 12, atunci amândoi au ajuns teoretic la răspunsuri viabile din cauza 16 < 19 și 12 < 19. Nu există “credit suplimentar” pentru prietenul B, chiar dacă răspunsul lui B a fost mai aproape de răspunsul țintă al lui 19. Acum imaginați-vă că pun întrebarea “Ghici la ce număr mă gândesc”, dar nu pun doar trei prieteni și nu mă gândesc la un număr între 1 și 100. Mai degrabă, cer milioane de potențiali mineri și mă gândesc la un număr hexazecimal din 64 de cifre. Acum vedeți că va fi extrem de greu să ghiciți răspunsul corect. Dacă B și C răspund simultan, atunci sistemul se defectează.

În termeni Bitcoin, răspunsurile simultane apar frecvent, dar la sfârșitul zilei, nu poate exista decât un singur răspuns câștigător. Când sunt prezentate mai multe răspunsuri simultane care sunt egale sau mai mici decât numărul țintă, rețeaua Bitcoin va decide cu o majoritate simplă—51%—ce miner să onoreze.

De obicei, minerul este cel care a făcut cea mai mare muncă sau, cu alte cuvinte, cel care verifică cele mai multe tranzacții. Blocul care pierde devine apoi un ” bloc orfan.”Blocurile orfane sunt cele care nu sunt adăugate la blockchain. Minerii care rezolvă cu succes problema hash, dar nu au verificat cele mai multe tranzacții, nu sunt recompensați cu bitcoin.

Procesul Minier

Ce este un număr hexazecimal din 64 de cifre?

Numărul de mai sus are 64 de cifre. Destul de ușor de înțeles până acum. După cum probabil ați observat, acest număr constă nu doar din numere, ci și din litere ale alfabetului. De ce este asta?

Pentru a înțelege ce fac aceste litere în mijlocul numerelor, să despachetăm cuvântul “hexazecimal.”

Sistemul zecimal folosește factori de 100 ca bază (de exemplu, 1% = 0,01). Aceasta, la rândul său, înseamnă că fiecare cifră a unui număr cu mai multe cifre are 100 de posibilități, de la zero la 99. În calcul, sistemul zecimal este simplificat la baza 10 sau de la zero la nouă.

“Hexazecimal”, pe de altă parte, înseamnă baza 16, deoarece” hex “este derivat din cuvântul grecesc pentru șase, iar” deca ” este derivat din cuvântul grecesc pentru 10. Într-un sistem hexazecimal, fiecare cifră are 16 posibilități. Dar sistemul nostru numeric oferă doar 10 moduri de reprezentare a numerelor (de la zero la nouă). De aceea trebuie să adăugați litere, în special Literele A, B, C, D, E și F.

Dacă extrageți Bitcoin, nu este necesar să calculați valoarea totală a acelui număr din 64 de cifre (hash). Repet: nu trebuie să calculați valoarea totală a unui hash.

Ce legătură au numerele hexazecimale din 64 de cifre cu mineritul Bitcoin?

Amintiți-vă acea analogie, în care numărul 19 a fost scris pe o bucată de hârtie și pus într-un plic sigilat? În ceea ce privește mineritul Bitcoin, acel număr metaforic nedezvăluit din plic se numește hash țintă.

Ceea ce fac minerii cu acele computere uriașe și zeci de ventilatoare de răcire este să ghicească hash-ul țintă. Minerii fac aceste presupuneri generând aleatoriu cât mai multe” nonces ” posibil, cât mai repede posibil. Un nonce este prescurtarea de la” number only used once”, iar nonce este cheia pentru generarea acestor numere hexazecimale pe 64 de biți pe care le tot menționez. În mineritul Bitcoin, un nonce are o dimensiune de 32 de biți—mult mai mic decât hash-ul, care este de 256 de biți. Primul miner a cărui nonce generează un hash care este mai mic sau egal cu hash-ul țintă este acordat credit pentru completarea acelui bloc și i se acordă prada de 6,25 BTC.

În teorie, ai putea atinge același obiectiv rulând o matriță cu 16 fețe de 64 de ori pentru a ajunge la numere aleatorii, dar de ce naiba ai vrea să faci asta?

Captura de ecran de mai jos, preluată de pe site Blockchain.info, s-ar putea să vă ajute să puneți toate aceste informații împreună dintr-o privire. Vă uitați la un rezumat al tot ceea ce s-a întâmplat când a fost extras blocul 490163. Nonce care a generat hash-ul” câștigător ” a fost 731511405. Hash-ul țintă este afișat în partea de sus. Termenul” transmis de AntPool ” se referă la faptul că acest bloc special a fost completat de AntPool, unul dintre cele mai reușite bazine miniere (mai multe despre bazinele miniere de mai jos).

După cum vedeți aici, contribuția lor la comunitatea Bitcoin este că au confirmat tranzacțiile 1,768 pentru acest bloc. Dacă doriți cu adevărat să vedeți toate cele 1.768 de tranzacții pentru acest bloc, accesați această pagină și derulați în jos la secțiunea Tranzacții.

Cum pot ghici la hash țintă?

Toate hash-urile țintă încep cu un șir de zerouri principale. Nu există o țintă minimă, dar există o țintă maximă stabilită de protocolul Bitcoin. Nicio țintă nu poate fi mai mare decât acest număr:

00000000ffff 0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Hash-ul câștigător pentru un miner bitcoin este unul care are cel puțin numărul minim de zerouri principale definite de dificultatea minieră.

Pentru a găsi o astfel de valoare hash, trebuie să obțineți o platformă minieră rapidă sau, mai realist, să vă alăturați unui bazin minier—un grup de mineri de monede care își combină puterea de calcul și împart Bitcoin-ul minat. Bazinele miniere sunt comparabile cu cluburile Powerball ai căror membri cumpără bilete de loterie în masă și sunt de acord să împartă orice câștiguri. Un număr disproporționat de mare de blocuri sunt exploatate de bazine, mai degrabă decât de mineri individuali.

Cu alte cuvinte, este literalmente doar un joc de numere. Nu puteți ghici modelul sau face o predicție pe baza hash-urilor țintă anterioare. La nivelurile de dificultate de astăzi, șansele de a găsi valoarea câștigătoare pentru un singur hash este una în zeci de trilioane.


Nu sunt șanse mari dacă lucrați pe cont propriu, chiar și cu o platformă minieră extrem de puternică.

Nu numai că minerii trebuie să ia în considerare costurile asociate cu echipamentele scumpe necesare pentru a avea șansa de a rezolva o problemă de hash, dar trebuie să ia în considerare și cantitatea semnificativă de instalații miniere de energie electrică utilizate pentru a genera cantități mari de nonces în căutarea soluției. Cu toate acestea, mineritul Bitcoin este în mare parte neprofitabil pentru majoritatea minerilor individuali începând cu această scriere. Site-ul CryptoCompare oferă un calculator util care vă permite să conectați numere precum viteza hash și costurile de energie electrică pentru a estima costurile și beneficiile.

Ce Sunt Bazinele Miniere?

Minerul care descoperă o soluție la puzzle primește mai întâi recompensele miniere, iar probabilitatea ca un participant să fie cel care descoperă soluția este egală cu proporția din puterea minieră totală din rețea.

Participanții cu un procent mic din puterea minieră au șanse foarte mici să descopere singuri următorul bloc. De exemplu, un card minier pe care l-ar putea achiziționa pentru câteva mii de dolari ar reprezenta mai puțin de 0,001% din puterea minieră a rețelei. Cu o șansă atât de mică de a găsi următorul bloc, ar putea trece mult timp până când acel miner găsește un bloc, iar dificultatea de a urca face lucrurile și mai rele. Este posibil ca minerul să nu-și recupereze niciodată investiția. Răspunsul la această problemă este bazinele miniere.

Bazinele miniere sunt operate de terți și coordonează grupuri de mineri. Lucrând împreună într-o piscină și împărțind plățile între toți participanții, minerii pot obține un flux constant de bitcoin începând cu ziua în care își activează minerii. Statisticile privind unele dintre bazinele miniere pot fi văzute pe Blockchain.info.

O strategie de târnăcop pentru mineritul Bitcoin

După cum sa menționat mai sus, cel mai simplu mod de a achiziționa Bitcoin este să îl cumpărați pur și simplu pe unul dintre numeroasele schimburi Bitcoin. Alternativ, puteți folosi întotdeauna “strategia de târnăcop”.”Acest lucru se bazează pe vechiul ferăstrău că, în timpul Goanei după aur din California din 1849, investiția inteligentă nu a fost aceea de a căuta aur, ci mai degrabă de a face târnăcoapele folosite pentru minerit.

Pentru a spune în termeni moderni, investiți în companiile care fabrică acele târnăcoape. Într-un context de criptocurrency, echivalentul târnăcopului ar fi o companie care produce echipamente utilizate pentru mineritul Bitcoin. S-ar putea să vă gândiți să căutați companii care produc echipamente ASIC sau GPU-uri, de exemplu.

Dezavantajele mineritului

Riscurile mineritului sunt adesea financiare și de reglementare. După cum sa menționat mai sus, mineritul Bitcoin și mineritul în general reprezintă un risc financiar, deoarece s-ar putea trece prin tot efortul de a cumpăra echipamente miniere în valoare de sute sau mii de dolari doar pentru a nu avea nicio rentabilitate a investiției lor. Acestea fiind spuse, acest risc poate fi atenuat prin aderarea la bazine miniere. Dacă aveți în vedere mineritul și locuiți într-o zonă în care este interzis, ar trebui să vă reconsiderați. De asemenea, poate fi o idee bună să cercetați reglementarea țării dvs. și sentimentul general față de criptomonede înainte de a investi în echipamente miniere.

Un risc potențial suplimentar din creșterea mineritului Bitcoin (și a altor sisteme PoW) este creșterea consumului de energie cerut de sistemele informatice care rulează algoritmii minieri. Deși eficiența microcipurilor a crescut dramatic pentru cipurile ASIC, creșterea rețelei în sine depășește progresul tehnologic. Drept urmare, există îngrijorări cu privire la impactul asupra mediului și amprenta de carbon a mineritului Bitcoin.
Cu toate acestea, există eforturi pentru a atenua această externalitate negativă prin căutarea unor surse de energie mai curate și ecologice pentru operațiunile miniere (cum ar fi sursele geotermale sau solare), precum și prin utilizarea creditelor compensate cu carbon. Trecerea la mecanisme de consens mai puțin consumatoare de energie, cum ar fi proof-of-stake (PoS), la care Ethereum a trecut, este o altă strategie; cu toate acestea, PoS vine cu propriul set de dezavantaje și ineficiențe, cum ar fi stimularea tezaurizării în loc de utilizarea monedelor și riscul de centralizare a controlului consensului.

De ce trebuie minate Bitcoins?

Deoarece sunt înregistrări în întregime digitale, există riscul de a copia, contraface sau de a cheltui dublu aceeași monedă de mai multe ori. Mineritul rezolvă aceste probleme făcând extrem de costisitor și intensiv în resurse să încerci să faci unul dintre aceste lucruri sau să “piratezi” în alt mod rețeaua. Într-adevăr, este mult mai rentabil să te alături rețelei ca miner decât să încerci să o subminezi.

Cum Confirmă Mineritul Tranzacțiile?

Pe lângă introducerea de noi BTC în circulație, mineritul servește rolul crucial de confirmare și validare a noilor tranzacții pe blockchain-ul Bitcoin. Acest lucru este important deoarece nu există o autoritate centrală, cum ar fi o bancă, o instanță, un guvern sau orice altceva care să stabilească ce tranzacții sunt valabile și care nu. În schimb, procesul minier realizează un consens descentralizat prin dovada muncii (PoW).

De Ce Mineritul Folosește Atât De Multă Energie Electrică?

În primele zile ale Bitcoin, oricine ar putea rula pur și simplu un program minier de pe PC sau laptop. Dar, pe măsură ce rețeaua a devenit mai mare și mai mulți oameni au devenit interesați de minerit, algoritmul minier a devenit mai dificil. Acest lucru se datorează faptului că codul pentru Bitcoin vizează găsirea unui nou bloc o dată la 10 minute, în medie.

Dacă sunt implicați mai mulți mineri, șansele ca cineva să rezolve hash-ul potrivit cresc mai repede, astfel încât dificultatea crește pentru a restabili acel gol de 10 minute. Acum imaginați-vă dacă mii, sau chiar milioane de ori mai mult că puterea minieră se alătură rețelei. Sunt o mulțime de mașini noi care consumă energie.

Mineritul Bitcoin Este Legal?

Legalitatea mineritului Bitcoin depinde în întregime de locația dvs. geografică. Conceptul de Bitcoin poate amenința dominația monedelor fiat și controlul guvernului asupra piețelor financiare. Din acest motiv, Bitcoin este complet ilegal în anumite locuri.

Bitcoin de proprietate și minerit sunt legale în mai multe țări decât nu. Câteva exemple de locuri în care a fost ilegal conform unui raport din 2018 au fost Algeria, Egipt, Maroc, Bolivia, Ecuador, Nepal și Pakistan.

Din 2018, alte țări au interzis mineritul Bitcoin, inclusiv Bangladesh, China, Republica Dominicană, Macedonia de Nord, Qatar și Vietnam.

În general, utilizarea Bitcoin și mineritul rămân legale pe o mare parte a globului.

Mineritul criptografic vă dăunează GPU-ului / computerului?

Deoarece exploatarea blockchain este foarte consumatoare de resurse, poate pune o presiune mare asupra GPU-ului dvs. sau a altui hardware minier. De fapt, nu este nemaiauzit ca GPU-urile să explodeze sau ca platformele miniere să izbucnească în flăcări.

Cu toate acestea, menținerea platformelor în funcțiune într-un ritm moderat și cu suficientă energie furnizată, este în general sigur.

Poți mina Bitcoin pe iPhone?

Nu. Mineritul Bitcoin necesită astăzi cantități mari de putere de calcul și electricitate pentru a fi competitiv. Rularea unui miner pe un dispozitiv mobil, chiar dacă face parte dintr-un bazin minier, va duce probabil la niciun câștig.

Linia De Jos

Bitcoin “mining” servește o funcție crucială pentru validarea și confirmarea noilor tranzacții către blockchain și pentru a preveni dublarea cheltuielilor de către actorii răi. Este, de asemenea, modul în care noi bitcoins sunt introduse în sistem. Bazat pe un puzzle complex, sarcina implică producerea dovezii muncii (PoW), care este în mod inerent consumatoare de energie. Cu toate acestea, această energie este încorporată în valoarea bitcoinelor și a sistemului Bitcoin și menține acest sistem descentralizat stabil, sigur și de încredere.