Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:. In cautarea banului E o prostie sa inlocuiesti munca cinstita prin jocul la bursa sau alte aiureli Aroganta inlocuieste educatiadevine model pentru societate. E nevoie de fraieri proaspeti, sigur ca se poate cineva să se îmbogățească din criptomonede imbogati si cativa afoni dar grosul merge la baietii destepti.

Firele de lana ale unei oi oricare din turma sunt unice irepetabile teoretic si practic nu exista doua la fel in tot Universul. Ar trebui scoase la vanzare. Criptomonedele, excrocheria secolului. Si atat. Mark my words. În reţeaua bitcoin protocolul de consens este de tip Proof of Work. În mare acest lucru înseamnă că trebuie să lucrezi să minezi pentru a câstiga cryptomonedă bitcoin. Rolul minerilor este acela de a securiza reţeaua, minerii fiind remuneraţi pentru munca depusă. Cine îl ghiceşte primul, acela primeşte răsplata. Cu cât puterea de minare e mai mare, cu atât şansele de a ghici acel număr sunt mai mari. În reţeaua bitcoin, minatul înseamna lupta dintre mineri pentru ghicirea hash-urilor de validare a blocurilor. Acest pas poate fi intensiv din punct de vedere al puterii de calcul şi necesită lăţime de bandă suficientă şi destul spaţiu pe disc pentru investește în riscul bitcoin acomoda întreaga mărime a lanţului de blocuri.

Pentru ca Bitcoin să rămână sigur, suficienţi oameni trebuie să continue să folosească clienţi nod întreg deoarece ei au sarcina de a valida şi emite tranzacţiile. Minatul este procedeul prin care se consumă putere de calcul pentru a procesa tranzacţii, securiza reţeaua, dar şi pentru a menţine toată lumea din reţea sincronizată. Poate fi privit ca un fel de data center Bitcoin cu excepţia că este construit să fie complet descentralizat, minerii operând în toate ţările şi niciun individ nu are control asupra reţelei. Acest proces este numit “minerit” ca o analogie a mineritului aurului deoarece este de asemenea un mecanism temporar folosit pentru a emite noi bitcoini. Spre deosebire de mineritul de aur, mineritul de Bitcoin oferă o recompensă în schimbul unor servicii utile necesare pentru a opera o reţea de plăţi securizată. Minatul va fi necesar şi după ce ultimul bitcoin este emis. Oricine poate deveni un miner de Bitcoin prin rularea unui program de minerit folosind hardware specializat. Software-ul de minerit ascultă după tranzacţii emise prin reţeaua peer-to-peer şi face calcule necesare pentru a procesa şi confirma aceste tranzacţii.

Minerii de Bitcoin fac această muncă deoarece sunt răsplătiţi prin taxele de tranzacţie plătite de utilizatori pentru procesări mai rapide ale tranzacţiilor, plus bitcoini nou creaţi conform unei rate fixe. Pentru ca noi tranzacţii să fie confirmate, acestea trebuiesc să fie incluse într-un bloc alături de o dovadă matematică a muncii depuse. Aceste dovezi sunt foarte greu de generat pentru că nu este nici o cale de a le genera decât prin a încerca efectuând miliarde de calcule pe secundă. Aceste dovezi sunt calculate de mineri înainte ca blocurile lor să fie acceptate de reţea şi înainte ca ei să fie recompensaţi. Cu cât mai mulţi oameni minează, dificultatea de a găsi blocuri valide este mărită automat de către reţea pentru a se asigura că timpul mediu de găsire a unui bloc este egal cu 10 minute. Ca rezultat, mineritul este o afacere foarte competitivă unde niciun miner individual nu are control asupra ce este inclus în lanţul de blocuri.

Dovada muncii depuse este de asemenea făcută în aşa fel încât depinde de blocul anterior pentru a forţa o ordine cronologică în lanţul de blocuri. Acest lucru face inversarea tranzacţiilor anterioare exponenţial mai dificilă pentru că necesită recalcularea dovezilor de muncă pentru toate blocurile următoare. Când două blocuri sunt găsite în acelaşi timp, minerii lucrează în primul bloc pe care îl primesc şi trec pe cel mai lung lanţ de blocuri imediat ce următorul bloc este găsit. Asta face ca mineritul să fie sigur şi să menţină un consens global bazat pe puterea de procesare. Minerii de Bitcoin nu sunt capabili de a trişa prin mărirea recompensei proprii sau prin procesarea de tranzacţii fraudulente ce ar putea corupe reţeaua Bitcoin pentru că toate nodurile Bitcoin vor refuza orice bloc ce conţine date invalide conforum regulilor protocolului Bitcoin.

Cât de multă valoare are Bitcoin

investind bani în romania 2021 În consecinţă, reţeaua rămâne sigură chiar dacă nu toţi minerii de Bitcoin sunt de încredere. Consumarea de energie pentru a securiza şi a opera un sistem de plăţi nu se poate numi chiar risipă. Ca orice alt serviciu de plăţi, folosirea de Bitcoin necesită costuri de procesare. Servicii necesare pentru operarea celor mai folosite sistemelor monetare actuale, precum băncile, cardurile de credit şi vehiculele blindate folosite pentru transportul banilor consumă de asemenea foarte multă energie. Deşi spre deosebire de Bitcoin, totalul de energie pe care acestea îl consumă nu este transparent şi nu poate fi măsurat cu uşurinţă. Mineritul poate cineva să se îmbogățească din criptomonede Bitcoin este făcut să devină din ce în ce mai optimizat în timp prin hardware specializat ce consumă tot mai puţină energie, iar costurile operaţionale ale mineritului ar trebui să continue să fie proporţionale cu cererea.

Când mineritul de Bitcoin devine prea competitiv şi mai puţin profitabil, unii mineri aleg să îşi oprească activitatea. Mai mult, toată energia consumată minerind este eventual transformată în căldură, iar cei mai profitabili mineri vor fi aceia ce transformă acea căldură în ceva util. O reţea de minerit cu o eficienţă optimă este una care nu consumă niciun pic de energie în plus. Deşi acest lucru este un ideal, ştiinţă economică din spatele mineritului face ca fiecare miner individual să tindă către acest lucru. Mineritul creează echivalentul unei loterii competitive în care este extrem de dificil ca cineva să adauge consecutiv noi blocuri de tranzacţii în lanţul de blocuri. Acest lucru protejează neutralitatea reţelei prin prevenirea unui individ să aibă destulă putere să blocheze anumite tranzacţii. De asemenea previne situaţia în care cineva încearcă să înlocuiască părţi ale lanţului de blocuri pentru a inversa propriile cheltuieli, ce ar putea fi folosit pentru a frauda alte persoane. Mineritul face inversarea unei tranzacţii anterioare exponenţial mai grea prin faptul că necesită rescrierea tuturor blocurilor ce urmează după acea tranzacţie. În zilele timpurii ale Bitcoin, oricine putea găsi un nou bloc folosind procesorul calculatorului personal. Meniu de navigare. Pe măsură ce tot mai mulţi oameni au început să minerească, dificultatea de a găsi noi blocuri a crescut foarte mult până în punctul în care astăzi singura metodă eficientă de minerit este folosind hardware specializat.

Poţi vizita BitcoinMining. Tehnologia Bitcoin – protocolul şi criptografia – au un palmares de securitate impresionant, iar reţeaua Bitcoin este probabil cel mai mare proiect de calcul distribuit din lume. Cea mai comună vulnerabilitate a Bitcoin este eroarea umană din partea utilizatorului. Fişierele portofofelului Bitcoin ce păstrează cheile private necesare pot fi şterse din greşeală, pierdute sau furate. Acest lucru este similar cu banii cash păstraţi într-o formă digitală. Din fericire, utilizatorii pot respecta practici de securitate pentru a-şi proteja banii sau să folosească furnizori de servicii ce oferă niveluri bune de securitate şi asigurare împotriva furtului sau pierderii. Regulile protocolului şi ale criptografiei folosite de Bitcoin au deja ani de zile de când au apărut, ceea ce indică un concept bine proiectat şi construit. Dar, erori de securitate au fost găsite şi remediate în timp în diverse implementări software. Ca orice altă formă de software, securitatea software-ului Bitcoin depinde de viteza cu care problemele sunt găsite şi rezolvate.

Cu cât mai multe astfel de probleme sunt descoperite, cu atât Bitcoin se apropie de maturitate. Adesea există concepţii greşite despre furturi şi breşe de securitate ce s-au întâmplat pe diverse exchange-uri şi companii care se ocupă cu Bitcoin. Deşi aceste evenimente sunt nefericite, niciuna nu implică Bitcoin însuşi fiind hackuit, nici nu implică greşeli în felul în care Bitcoin este construit; aşa cum spargerea unei bănci nu înseamnă că leul românesc este compromis. Cum să investești în Bitcoin Aflați pas cu pas să investiți în Brazilia. Contul de poștă electronică hacked Bitcoin. Suntem siguri ca serviciul de Customer Service este foarte bine pus la punct iar intentia acestora este de a te informa si de a te ajuta de fiecare data.

Ne straduim continuu sa iti oferim o experienta placuta in navigarea ta pe pagina mrfinance. Pentru stiri din lumea Crypto, informatii de actualitate si consultanta, terminologie si o imagine cat mai clara despre ce inseamna tehonlogia Blockchain in prezent, recomandam platforma Goana dupa Bitcoin. Tehnologia blockchain si criptomonedele trec printr-o perioada de crestere mai accelerata ca niciodata. In contextului interesului ridicat pentru acest poate cineva să se îmbogățească din criptomonede, din ce in ce mai multe criptomonede noi incep sa se afirme sau sa creasca vertiginos pe piata. Una dintre acestea este Elrond EGLDcriptomoneda dezvoltata de un startup romanesc de tehnologie blockchain, care a […]. Criptomonedele exista deja pe cmc poate cineva să se îmbogățească din criptomonede de tranzacționare de 12 ani. Dar ce le face atat de captivante, ca intr-o reiterare a goanei dupa aur, varianta moderna? Impreuna cu XTB Romania am incercat sa raspundem la aceasta intrebare, sa explicam fenomenul monedelor virtuale si sa descriem pe scurt modalitatile prin care poti sa investesti in criptomonede. Platformă de tranzactionare cripto zeci sau chiar sute de brokeri Forex disponibili pe piata, alegerea celui potrivit poate fi o provocare.

Ca sa usuram acest proces, am realizat, cu ajutorul XTB Romania, o lista cu cele mai importante criterii pe care sa le utilizezi cand alegi un broker Forex. Eveniment gratuit despre perspectivele bursiere in XTB Romania isi propune sa aduca lumina asupra acestor tematici printr-un eveniment cum să investească în companii de tehnologie bloc despre perspectivele bursiere in Invitatii, doi specialisti in investitii, vor vorbi despre evolutia pietelor bursiere din ultimele 12 luni si directiile cheie pe care le anticipeaza pentru Discutia are loc in data de […].

Lasă-ne pe noi în neștiința noastră, îți urăm sejur plăcut la Monaco.

In prezent, exista peste de miliarde de dolari investiti direct in monede digitale, precum si numeroase alte instrumente derivate ce atrag toate tipurile de investitori. Criptomonedele sunt o forma de bani digitali, ce se regasesc doar in mediul online si nu sunt sustinute de banci sau de guvern. Ce se intampla cu Criptomonedele azi? Care este evolutia lor? Care este valoarea acestora? Citeste articolul! Înainte de a face tranzacții cu oricare broker, potențialii clienții trebuie să se asigure că înțeleg riscurile și să verifice dacă brokerul este autorizat. Informațiile aflate pe Mrfinance. Potențialul client nu este sfătuit să se angajeze la nicio investiție, directă sau indirectă, în instrumentele financiare, dacă nu cunoaște și nu înțelege pe deplin riscurile pe care le implică instrumentele financiare promovate pe acest website. În cazul în care potențialul client nu înțelege riscurile pe care le implică instrumentele financiare, acesta este sfătuit să ceară sfaturi sau consultanță unui consultant independent. În cazul în care sfaturile și recomandările unui consultant independent nu au fost clar ințelese, iar potențialul client nu a înțeles riscurile pe care le implică tranzacțiile realizate cu oricare instrument financiar, acesta este sfătuit să nu facă niciun fel de tranzacții. Sfătuim potențialii clienții lipsiți de cunoștințe suficiente să solicite sfaturi individuale unor surse autorizate. Pentru mai multe informații, vă rugăm sa consultati disclaimer-ul de publicitate.

Bine ați venit pe site-ul Mr. Vă informăm că acest site culege date cu caracter personal și utilizează cookies. Bitcoin este prima moneda digitala, creata ca un mijloc de schimb independent de orice autoritate centrala. Tesla, Uber sau Microsoft sunt companii care sustin tehnologia Bitcoin. Bitcoin foloseste tehnologia blockchain, tehnologie ce stocheaza toate datele de la prima tranzactie. Bitcoin creste cu milioane de utilizatori in fiecare luna. Vezi oferta vezi detalii. Platforme Crypto. Platforme Forex. Am gasit 1 — 5 of 5 oferte Am gasit 5 oferte Am gasit o singura oferta Nu am gasit nici o oferta. Sortat dupa rating. Sortat dupa rating Dupa Depozit Min.

Dupa Investitie Min. Dupa procentajul de plata. Sorteaza Rezultate. Filters Sort Reset Apply. Deschide Cont. Depozit Min. Fara min. Mulți investitori în Bitcoin s-au îmbogățit, dar pare să se creeze o bulă care va exploda cândva. Laureatul Nobel J. Stiglitz crede că moneda ar trebui intrezisă. Mai mult, sistemul din spatele Bitcoin are dezavantajul de a consuma foarte multă electricitate. Are la bază cea mai complicată tehnologie de criptare care elimină băncile, guvernele sau orice structură centralizată din schema tranzacțiilor financiare, cu niște costuri poți câștiga bani de 10 euro bitcoin pentru utilizator și siguranță maximă. Trimiterea unei sume de bani ar putea deveni la fel de facilă ca trimiterea unui e-mail doar că aproape imposibil de hackuit. Asta înseamnă că poate schimba în mod fundamental sistemul financiar și nu numai, la fel cum internetul a modificat atât de multe aspecte ale vieții—ceea ce era imposibil de prezis acum 25 de ani. Se bazează pe tehnologia blockchain, care reprezintă un registru digital al tranzacțiilor, astfel încât aceste tranzacții nu sunt verificate de o bancă, ci de toți utilizatorii înscriși în sistemul blockchain. Câștigă calculatorul care nimerește primul un număr egal sau mai mic cu acesta.

Rezolvarea poate dura de la câteva minute la câteva ore, dar în general ia cam 10 minute. Răspunsul este verificat în tot blockchainul și apoi este aprobată tranzacția. Faptul că găsirea soluției este aleatoare și complet decentralizată face atât de sigur sistemul blockchain. Valoarea atribuită Bitcoin ține de psihologie, de speranțe legate de viitorul acestuia. Prețul a crescut datorită interesului, alimentat în mare parte de faptul că instituții financiare cu tradiție au anunțat că îl vor tranzacționa. În plus, a crescut numărul de magazine online care acceptă plata cu Bitcoin de exemplu Microsoft, Overstock. Deși există și alte monede digitale, Bitcoin are avantajul pionieratului și de a fi cea mai cunoscută criptomodenă. Sistemul a fost creat de un autor necunoscut, sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, care a publicat în c onceptul și a lansat Bitcoin un an mai târziu. Tehnologia a devenit populară princând un Bitcoin a atins valoarea unui dolar. În același an, Nakamoto a ieșit din comunitatea Bitcoin și i-a pasat responsabilitatea lui Gavin Andresen. Nici Nakamoto, nici Fundația Bitcoin nu dețin patentul asupra tehnologiei—aceasta este open-source gratuită, disponibilă oricui.

Vezi toate. Nu există recenzii pentru acest produs. Introdu până la caractere pentru a adăuga o descriere la widgetul tău:. Generează cod. Etichetele populare ale utilizatorilor pentru acest produs:? Conectează-te Autentifică-te pentru a adăuga propriile etichete pentru acest produs. Cadouri pe Steam Comunitatea Steam. Content: Senatul nigerian admite că nu pot interzice sau controla forex robot trader gratuit Bitcoin pseudonime BTC Anatomia unei tranzacții financiare Cum să obțineți bani în bitcoin, Cauta in blog. Unele bunuri sunt interzise de Mercado Pago în termenii și condițiile sale. Pentru Brazilia : serviciile de plată Mercado Pago vor fi supuse termenilor și condițiilor Mercado Pago pentru Brazilia. Nu aveți permisiunea de a utiliza marca, sigla, denumirea comercială și alte drepturi de proprietate intelectuală ale Mercado Pago în alte scopuri decât pentru a indica Mercado Pago ca metodă de plată. În cazul în care încercați să utilizați drepturile de proprietate intelectuală ale Mercado Pago într-o formă neautorizatăne rezervăm dreptul de a vă revoca accesul la serviciile noastre.

Mercado Pago nu își asumă răspunderea pentru nicio taxă suplimentară apărută în urma netrimiterii unor date bancare corecte de către dvs. Multibanco este o metodă de plată limitată la clienții din Portugalia care oferă două alternative pentru plăți: o alternativă este un transfer bancar prin portalul bancar online al clientului, cealaltă alternativă este plata în numerar la bancomatele diferitelor sucursale bancare portugheze. MyBank este o metodă de plată prin transfer bancar. Pentru evitarea oricărei ambiguități și pe lângă bunurile sau serviciile interzise stabilite în Acordul de utilizare: activități care pot fi pedepsite pentru punerea în pericol a minorilor, pedofilie, pornografie, încălcarea lucrărilor protejate de drepturi de proprietate intelectuală și a mijloacelor de plată, nerespectarea protecției datelor cu caracter personal, ghid pentru începători la tranzacționarea criptografică sisteme de prelucrare automată a datelor, acte de spălare de bani, nerespectarea cerințelor privind jocurile de noroc și pariurile, cursele de cai, loteriile și dispozițiile referitoare la condițiile de exercitare a profesiilor reglementate.

Nu puteți utiliza sigla My Bank și alte drepturi de proprietate intelectuală în alte moduri decât cele permise pentru aceste servicii de metode de plată alternative. Dacă încercați să utilizați sigla MyBank într-un mod neautorizat, într-o manieră care nu este intenționată sau permisă sau cu încălcarea semnificativă a acestor cerințe, ne rezervăm dreptul de a revoca furnizarea Serviciilor. PayU este o metodă de plată prin transfer bancar. Pe lângă bunurile și serviciile interzise și indicate în Acord: medicamente pe bază de rețetă, produse farmaceutice și suplimente alimentare nepermise spre vânzare; droguri, substanțe stupefiante, inclusiv droguri sintetice, precum și echipamente și tehnologii utilizate pentru a le cultiva, fabrica, comercializa etc. Vă veți asigura că ați informat Clientul, într-o formă care poate fi recunoscută clar și accesată ușor, că tranzacțiile efectuate prin Metoda de plată PayU sunt irevocabile. PayPal și PayU nu răspund pentru nicio taxă suplimentară percepută din cauza incorectitudinii detaliilor conturilor bancare, dacă nu v-ați asigurat că sunt trimise doar detalii ale conturilor bancare corecte. Comercianții care folosesc Metoda de plată PayU răspund pentru toate Tranzacțiile neautorizate sau frauduloase efectuate cu Metoda de plată. Poate cineva să se îmbogățească din criptomonede este o metodă de plată prin transfer bancar. POLi este limitată la clienții care dețin conturi la instituțiile bancare din Australia și Noua Zeelandă.

Przelewy24 este o Metodă de plată prin transfer bancar. Veți salva Detaliile tranzacției într-un mod securizat. Orice reclamații care privesc tranzacții executate incorect vor fi trimise direct către PayPal, care le va direcționa în continuare către Sistemul de plăți Pzrelewy24 pentru a fi investigate. În legătură cu astfel de reclamații, trebuie să furnizați următoarele detalii:.

  1. Treburile murdare pentru care fusese ridicat pretul fusesera indeplinite
  2. Unde să investești în bitcoin moldova poți câștiga bani de 10 euro bitcoin
  3. Orice persoană care participă la rețeaua bitcoin deține un portofel care conține un număr arbitrar de perechi de chei criptografice.
  4. Această opțiune de a câștiga bani pe Internet vă obține bitcoin fără investiții să câștigați practic nimic, stând acasă, fără a merge nicăieri.

Pentru a alimenta această creștere rapidă, ei au strâns peste 45 de milioane de dolari până în prezent, care investiție bitcoin cu planuri mari de expansiune globală m-aș aștepta ca aceștia să aibă nevoie de un capital proaspăt suplimentar. Companiile orientate spre durabilitate au cunoscut o explozie în creștere în ultimii ani, pe măsură ce companiile interesante continuă să dezvolte produse și tehnologii inovatoare și curate pentru a ne proteja planeta. Necesitatea acestor întreprinderi orientate către scopuri este clară, mai ales acum când ieșim din blocaj și impactul nostru de zi cu zi asupra planetei este readus brusc în centrul atenției. Alături de guverne, mari companii și antreprenori, investitorii au fost esențiali în conducerea acestei mișcări de investiții în sustenabilitate, cu cantități mari de investitori privați, cu amănuntul și VC-uri din Europa și SUA, concurând pentru a sprijini următoarea mare întreprindere durabilă.

Ca un pasionat al ciclismului, am căutat recent un brand care să combine performanța cu sustenabilitatea. Adu Îmbrăcăminte sport Presca. Presca Sportswear este prima companie de îmbrăcăminte sportivă din lume care realizează truse de ciclism, alergare și triatlon cu un climat pozitiv. Odată cu o creștere recentă a ciclismului în Marea Britanie indusă de pandemie, Presca este poziționată excelent pentru a profita de o piață în creștere, în timp ce se orientează către o piață de consumatori și investitori din ce în ce mai conștientă din Marea Britanie și din străinătate. În ultimul an, pe măsură ce am petrecut cu toții mai mult timp acasă, produsele pe care le folosim zilnic și impactul lor asupra planetei s-au concentrat cu adevărat.

Recent Raportul Deloitte a confirmat faptul că în cumpărături frecvente, esențiale, cum ar fi alimente, articole de uz casnic și îngrijire personală, consumatorii spun acum că consideră cel mai adesea sustenabilitatea. Consumatorii nu vor să suporte povara vieții durabile; trebuie să împărțiți ambalajele, să spălați sticlele și să descifrați etichetele confuze pentru a le recicla corect și eficient. Tocmai din acest motiv au fondat Dr. Liv Ahn și Aaron Koshy Planera. Planera dezvoltă materiale durabile care depășesc materialele plastice de unică folosință, începând cu primul lor produs, primul și singurul tampon igienic certificat, fluid și biodegradabil. Încompania a asigurat investiții în valoare de aproximativ de lire sterline de la Ada Ventures, Vectr Ventures și investitori îngeri. Planera este încă în faza sa de cercetare și dezvoltare, dar recent s-a mutat în noi sedii pentru a ține pasul cu creșterea rapidă. Când Planera și-a deschis lista de așteptare înau avut înscrieri de 2. Cei care menstruează folosesc în medie 11, de produse sanitare poate cineva să se îmbogățească din criptomonede timpul vieții lor, având fără îndoială un impact uriaș asupra planetei prin produsele pe care le folosesc. Planera schimbă acest lucru. Ei spun că elementele esențiale moderne piața forex ar trebui să coste pământul – și nu aș putea fi mai de acord.

În Marea Britanie, asistăm la o creștere a noilor start-up-uri, care încearcă să rezolve problemele fundamentale de durabilitate – de la soluții de energie regenerabilă, cum ar fi Clipocicătre companii precum DryGro care creează metode de producție ieftine pentru cultivarea unui ingredient proteic pentru a înlocui făina de soia în hrana animalelor. Cu toate acestea, conform Forumul Economic MondialIMM-urile care nu operează direct în industria durabilității nu au adesea finanțarea necesară pentru a deveni sustenabile. Din fericire, există acum startup-uri care ajută la rezolvarea acestei probleme. O nouă tendință puternică în industrie este Sustainability as a Service – furnizori care oferă altor companii instrumentele pentru a deveni mai durabili prin soluții software ieftine și ușor de integrat. Verdn a fost fondată în februarie de Christopher Mjelde și Rory McMeekin, cu scopul de a construi un produs care ar putea avea un impact tranzacționează sll pentru bitcoin asupra mediului și, în același timp, să ajute companiile să își mărească rata de implicare a clienților. Verdn este o pornire Software as a Service SaaS care permite companiilor de comerț electronic să crească implicarea clienților prin atașarea de promisiuni de mediu produselor pe care le vând online.

Atunci când clienții plătesc online pentru a cumpăra bunuri, aceștia pot promite o anumită sumă de bani către ONG-uri de top din lume.