Veniturile totale cuprind ansamblul încasărilor băneşti provenite din diferite surse de provenienţă pentru care nu există obligaţia de restituire şi veniturile în natură evaluate în lei. Cheltuielile totale cuprind ansamblul cheltuielilor băneşti, indiferent de destinaţie şi contravaloarea consumului din resursele proprii ale gospodăriilor.

Aceste exemple pot conține termeni colocviali.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente news. Înscrie-te la Newsletter-ul zilnic News.

În cazul plăţilor de salarii şi altor drepturi salariale care se achită lunar, calcularea, reţinerea şi vărsarea impozitului pe salarii se fac o dată cu ridicarea de la banca a sumelor pentru plata salariilor. Pentru drepturile băneşti de natura celor prevăzute la art.

  1. Solicitările de informații pe tema Brexit pot fi transmise la: brexit mmuncii.
  2. Cu aceste sume se majorează creditele bugetare ale bugetului respectiv şi se vor utiliza potrivit prevederilor art.
  3. Cât investește în bitcoin
  4. Din punct de vedere social aparatele cu risc limitat reduc considerabil șansele participanților la joc să depășească limitele impuse de venit sau de bugetul alocat.
  5. Casa Naţională de Pensii Publice.

Exemplu: Venit impozabil Impozit Data plăţii 2. În situaţia în care plătitorul de salarii sau de alte drepturi salariale nu are sau nu foloseşte cont bancar pentru plata acestor drepturi, calcularea, reţinerea şi vărsarea la bugetul administraţiei centrale de stat a impozitului aferent se fac lunar, dar nu mai tirziu de 2 zile lucrătoare de la data plăţii acestor drepturi.

Băncile nu vor executa documentele de plată pentru ridicarea sumelor în numerar pentru salarii cu excepţia avansurilor sau a chenzinei 1 decît condiţionat de virarea în aceeaşi proporţie a impozitului pe salarii, în cazul cînd în contul plătitorului de salarii nu sînt disponibilitati pentru acoperirea integrală a salariilor nete şi a impozitului aferent. În cazul reţinerii în plus a impozitului pe salarii, se poate proceda fie la restituirea sumelor beneficiarului respectiv, fie la compensarea cu obligaţiile fiscale viitoare de aceeaşi natura, potrivit cererii exprese a beneficiarului, unitatea plătitoare fiind obligată sa menţioneze aceasta situaţie în evidenţa contabilă şi în documentele de plată a salariului şi a impozitului pe salarii.

Restituirea impozitului reţinut în plus se va efectua de către plătitorul de salarii prin diminuarea cu sumele respective a impozitului pe salarii cuvenit bugetului administraţiei centrale de stat în luna efectuării acestei operaţiuni.

Scutiri şi înlesniri la plata impozitului pe salarii Scutirile şi înlesnirile la plata impozitului pe salarii se acordă persoanelor prevăzute la art. La acordarea scutirii prevăzute la art. Scutirea de impozitul pe salarii pentru categoriile de salariaţi prevăzute la art. Faţa de aceste prevederi exprese ale legii, organele fiscale teritoriale nu au competenţa sa acorde asemenea înlesniri la plata impozitului pe salarii. Veniturile de natura drepturilor salariale, astfel cum sînt definite la art.

  • Forex de tranzacționare folosind ichimoku
  • Controlul financiar preventiv şi auditul intern Art.
  • Principiul anualităţii Art.
  • Ce este tranzacționarea perechilor criptomonede

Contestaţii La art. În toate cazurile, verificarea contestaţiilor şi deciziilor emise urmare acestor verificări se va face pe baza prevederilor Legii nr. Formularistica utilizata pentru evidenta, calcularea, reţinerea, vărsarea şi declararea salariilor şi a impozitului pe salarii 1.

Fişiere ataşate

Veniturile sub forma de salarii şi alte drepturi salariale cuvenite salariaţilor pentru plata muncii prestate se reflecta în formularele cuprinse în “Catalogul formularelor tipizate comune” aprobate pe baza prevederilor Decretului nr. În formularele “Stat de retribuţii” se aduc modificări în sensul că după coloanele corespunzătoare de calcul al salariilor şi al altor drepturi salariale se mai trece în coloana următoare “Venitul lunar impozabil” urmat de coloana “Impozit”. Restul coloanelor nu se modifica. În condiţiile întocmirii statelor de salarii şi fişelor de evidenta a salariilor cu ajutorul tehnicii de calcul, situaţiile de ieşire obţinute vor trebui sa conţină aceleaşi elemente ca în cazul întocmirii manuale a acestor formulare.

Pentru celelalte formulare specifice privind veniturile sub forma de salarii şi alte drepturi salariale cîştigul salariaţilor zilieri sau temporari, onorariile încasate de avocaţi prin barouri, sumele obţinute din colaborări de orice natura, onorariile de expertiza etc. Normele de utilizare a formularelor financiar-contabile comune rămîn cele în vigoare la data aplicării Hotărîrii Guvernului nr. Aceeaşi tendinţă este înregistrată şi în funcţie de numărul de copii în gospodărie. Totodată, ponderea veniturilor din activitatea salarială este dublă în cazul gospodăriilor formate din trei şi mai multe persoane, în timp ce veniturile salariale deţin o pondere mai mică în cazul celor cu trei şi mai mulţi copii.

Servicii DGASPC

Cheltuielile medii lunare de consum ale populaţiei în anul au constituit în medie pe o persoană ,3 lei, fiind în creştere faţă de anul precedent cu 6,3 la sută. În termeni reali cu ajustarea la indicele preţurilor de consum cheltuielile populaţiei au rămas practic la nivelul anului precedent.

Cea mai mare parte a cheltuielilor este destinată pentru necesarul de consum alimentar — 43,4 la sută. RO EN.

Traducere “by income quintile” în română

Acasă Eficienţă energetică Legislație Tarife și contribuții bănești. Tarife și contribuții bănești. Data: